1. liga - 23. kolo: Nové Zámky zdolali Bardejov, maródka na Považí

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - V súboji niekdajšieho a momentálneho lídra prvoligovej tabuľky zvíťazili Nové Zámky nad Bardejovom 4:3 po predĺžení. Zápas Michalovce - Považská Bystrica neodohrali kvôli rozsiahlej maródke v tíme hostí. Na východe však zaujala jedenásťgólová prestrelka, ktorú obstarali Prešovčania s Humenným. Domáci na radosť svojich fanúšikov vyhrali 6:5. V ostatných zápasoch Spišská Nová Ves zdolala Trnavu 5:3, Topoľčany vyhrali nad Liptákmi 4:3 a Detva so Senicou 3:1.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - TRNAVA 5:3
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Posledné stretnutie Spišiakov s Bardejovom nezanechalo stopy na mužstve a domáci hráči pripravili pekný darček svojmu trénerovi. Marian Horváth sa totiž zajtra dožíva 50 rokov, k čomu samozrejme všetko dobré prajú určite aj fanúšikovia hokeja Spišskej Novej Vsi. Zápas sa niesol v znamení prevahy domácich od úvodného vhadzovania a už po 37 sekundách otvoril skóre domáci Hrubý, keď spomedzi kruhov prudkou strelou nedal Brucháčovi šancu zasiahnuť. Domáci naďalej držali Trnavu pred vlastnou bránou a v 14. min zvýšil Môcik po prihrávke Púchovského na 2:0. Aj druhá tretina priniesla bleskový zásah domácich, po vzornej spolupráci celej pätorky zvýšil Koky na 3:0 a vyhnal Brucháča z bránky hostí. V 24. min Glemba znížil, ale vzápätí čerstvému brankárovi Porubskému, Koky svojim druhým gólom zvýšil na 4:1. Domáci viditeľne poľavili a to hostia využili v 29. min. a znížili na 4:2. V záverečnej tretine hostia vysunuli svoju obranu na stredovú červenú čiaru a aktívnou obranou sa snažili prekonať domácu obranu. To sa im podarilo v 46. min, keď Jurák prekvapil Sedlačka v bráne domácich, a tak sa hostia dostali späť do zápasu. V 51. min však domáci mladíci po vzornej spolupráci gólom Giľáka vrátili domácim dvojgólové vedenie, ktoré si ustrážili až do konca zápasu. Hostia v poslednej minúte odvolali brankára, ale hru bez brankára nedokázali zužitkovať. Víťazstvo domácich je plne zaslúžené.
HK Spišská Nová Ves - HK Gladiators Trnava 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)
Góly:
21. a 23. Koky, 1. Hrubý, 14. Môcik, 51. Giľák - 24. Glemba, 29. Kovaľ, 46. Jurák, 310 divákov

TOPOĽČANY - LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 4:3
Dopisovateľ: Ján Čačko, HK Topoľčany
Domáci hráči sa znova vytiahli pred svojím publikom. Domáci ako prví otvárali skóre, keď v čase 10:01 dal prvý gól domácich Bosák po spolupráci Káčer, Mihalik. Hostia zvýšili aktivitu a v 14:01 vyrovnával Gápa, na tomto vyrovnaní sa podieľali Laco, Piatka. Hostia zvyšovali vedenie v čase 29:55 keď využili presilovú hru 4 na 5 a gólom Lichanca sa ujali vedenia v stretnutí - 1:2. Domáci dali vyrovnávajúci gól až v čase 34:08, keď taktiež využili presilovú hru 5 na 4. Poláček zakončil akciu Pavlíčka a prihrávku Bystričana a vyrovnali stav stretnutia na  2:2. Domáci zvýšili svoju aktivitu pred bránou súpera a v čase 35:54 po spolupráci útoku Mihalik Martin, Bystričan zakončil akciu Káčer - 3:2. Ešte v druhej tretine domáci znovu využili presilovú hru a v čase 38:42 štvrtý gól domácich dal Nemček po prihrávke od Bystričana  - 4:2. V tretej tretine sa hra priostrila, pribudlo vylúčených hráčov na oboch stranách družstiev v čase 52:56 si vzali domáci oddychový čas, keď mali vylúčeného hráča. Bystričansa podieľal asistenciou pri troch góloch. Domáci mali vylúčených dvoch hráčov, hostia odvolali brankára z brány v čase 57:15 a hrali so šiestimi hráčmi v poli. Gól padol v čase 54:43, keď gól do domácej bránky dal Cibuľa a znížili stav stretnutia na 4:3. Hostia vrátili brankára do brány. V čase 59:03 si hostia vzali oddychový čas, brankára odvolali z brány a pokračovali v presilovej hre so šiestimi hráčmi, ale do konca stretnutia sa im úž nepodarilo zmeniť stav.
HK Topoľčany - MHk Liptovský Mikuláš 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)
Góly:
11. Bosák, 35. Paleček, 36. Káčer, 39. Nemček - 15. Gápa, 30. Lichanec, 58. Cibuľa, 282 divákov

PREŠOV - HUMENNÉ 6:5
Dopisovateľ: Lukáš Rusňák, HC Prešov Penguins
Východniarske derby sa začalo v miernejšom tempe, no navrch mal predsa len Prešov. Po úvodnom oťukaní hral aj prvú presilovku, ktorú v 6. minúte premenil v otvárací gól tečom Oliver Jokeľ, nová akvizícia Šarišanov. Zvýšiť mohol v 12. minúte Kivader a následne aj Samuel Chalupa. Potom predviedol niekoľko dobrých zákrokov brankár Volentier, lenže v 14. minúte po krížnom pase už nemal nárok na dobre mierenú strelu Fajčáka – 2:0. Humenné síce hralo na konci prvej tretiny presilovku, no jeho hráči boli bezzubí a do najväčšej šance sa dostal domáci Kohutiar s Tkáčom.
Prešov začal lepšie aj druhú dvadsaťminútovku, v 22. minúte zvýšil počas presilovky už na 3:0 delovkou od modrej Obšut. Početnú výhodu malo aj Humenné, počas nej to celkom dobre skúšal Kramár. Na opačnej strane nechýbalo veľa a išli by domáci do vedenia 4:0, Obšut ale ani na dvakrát Volentiera neprekonal. V 28. minúte prenikol šikovne do pásma Krempaský a keď Marton vyrazil strelu Hopkoviča, dorážal puk do brány. Prakticky okamžite ale vrátil Prešovu trojgólový náskok Richard Šechný. Zrazu sa vrece s gólmi roztrhlo, Humenné zásluhou Ihnaťa a Gregu prehrávalo 31. minúte už len o gól. Vyrovnať mohol Martin Segľa, lenže nepretlačil puk cez Martona a Prešov tak odpovedal peknou akciou Igora Halása. Humenné sa aj napriek tomu dostalo na koňa, v 33. minúte dostal puk za Martona Grega a ten istý hráč zavŕšil svoj hetrik v 39. minúte pekným gólom. Z na oko jasného zápasu sa zrodila veľká dráma.
V tretej tretine musel Prešov pridať a aj si dokázal vytvoriť tlak. Veľmi blízko mal ku gólu v 47. minúte Erik Nitriansky, no trafil iba hornú tyč. Na opačnej strane sa šikovne dostal pred bránku Krempaský a Marton musel hasiť nebezpečenstvo. V 49. minúte počas presilovky len tesne minul odkrytú časť brány Chalupa a rovnako asi o dve minúty na to aj Jokeľ, dráma pokračovala. V 53. minúte počas signalizovanej výhody prešiel cez dvoch protihráčov Oliver Jokeľ a zakončil strelou k tyčke, od ktorej sa puk odrazil do hry. Rozhodca najprv rozpažil, no po dohovore kontroverzný gól uznal. V 55. minúte mal veľkú šancu Kivader, no nenavýšil vedenie „tučniakov“. Dve a pol minúty pred záverečnou sirénou, keď Humenné potrebovalo dostať súpera pod tlak, oslabil mužstvo po zbytočnom faule Šugár. Minútu pred koncom išiel na trestnú lavicu ale aj domáci Jokeľ, Humenčania v posledných sekundách odvolali brankár a hrali presilovku o dvoch mužov. Počas nej si vytvorili pred bránkou tlak, no puk do brány nepretlačili.
HC Prešov Penguins - MHK Bemaco Humenné 6:5 (2:0, 3:5, 1:0)
Góly:
6. a 53. Jokeľ, 14. Fajčák, 22. Obšut, 28. Šechný, 32. Halás - 28. Krempaský, 30. Ihnaťo, 31., 33. a 39. Grega, 459 divákov

NOVÉ ZÁMKY - BARDEJOV 4:3 po predĺžení
Dopisovateľ: Patrik Koči, HC Mikron Nové Zámky
V piatok privítali Novozámčania vedúce mužstvo 1. HL Bemaco Bardejov. Po výbornom výkone v prvej tretine vyhrávali po dvadsiatich minútach 2:0 zásluhou Mareka Dubca a Martina Chovana. V druhej tretine však hostia zvíšili tlak a strelili tri góly. Za domácich odpovedal presnou strelou Dominik Hegyi a po dvoch tretinách bol stav nerozhodný – 3:3. V tretej tretine diváci gól nevideli a nasledovalo predĺženie. V tom sa hostia dopustili vylúčenia, ktoré zúžitkoval vo víťazný gól Erik Čaládi.
HC Mikron Nové Zámky - Bemaco HC-46 Bardejov 4:3 po predĺžení (2:0, 1:3, 0:0 - 1:0)
Góly:
5. Dubec, 9. Martin Chovan, 31. Hegyi, 65. Čaládi - 25. Gmitter, 37. Polaček, 39. Kalináč

DETVA - SENICA 3:1
Súhrn zaslal klub HC 07 Orin Detva
Úvod zápasu priniesol vyrovnaný hokej. Aj napriek domácej prevahe gól padol až v 20. minúte z hokejky Američana Grahama. V druhej tretine domáci pridali na dôraze a v presilovke sa presadil Hajník. V tretej tretine sa viac vylučovalo ako hralo, ale domáce víťazstvo poistil Buda. Hostia skorigovali stav Kňazevom. Detva sa víťazstvom dostala na prvé miesto.
HC 07 Orin Detva - HC Dukla Senica 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Góly:
20. Graham, 24. Hajnik, 55. Buda - 59. Kňazev, 294 divákov

MICHALOVCE - POVAŽSKÁ BYSTRICA
Nehralo sa pre maródku v tíme hostí.