1. liga: 22. kolo prinieslo gólové hody vo všetkých zápasoch

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - V dnešnom hokeji nebýva zvykom, aby v každom zápase padlo aspoň šesť gólov. V stredajších zápasoch 22. kola videli diváci v každom zápase minimálne šesť kúskov, na Spiši dokonca celý tucet, v Nových Zámkoch ich bolo desať a v Topoľčanoch sa k tomu tiež priblížili. Najvyššia výhra sa zrodila vo východoslovenskom derby, keď Bardejov vyhral na Spiši až 11:3! Topoľčany zdolali Považskú Bystricu 8:1. Senica vyhrala v Nových Zámkoch 6:4, Detva nad Liptovským Mikulášom 5:2, Prešovčania nad Trnavčanmi 5:1 a Michalovce v Humennom 5:2.

NOVÉ ZÁMKY - SENICA 4:6
Dopisovateľ: Patrik Koči, HC Mikron Nové Zámky
Už od začiatku stretnutia hostia ukazovali, že do Nových Zámkov neprišli brániť. Po prvej tretine sa hostia dostali do vedenia 2:1, na čo odpovedal po troch minútach druhej tretiny Chovan, ktorý vyrovnával na 2:2. Následne však Seničania pridali tri góly, na ktoré dokázal reagovať iba Jaroslav Svoboda a po druhej tretine bol stav 3:5. Už po dvoch minútach poslednej tretiny však hostia pridali ďalší gól a domáci potrebovali streliť minimálne tri góly. Skórovať sa však podarilo iba Luka Bašičovi, ktorý po peknej akcii upravil na konečných 4:6.
HC Mikron Nové Zámky - HC Dukla Senica 4:6 (1:2, 2:3, 1:1)
Góly:
10. Dubec, 24. Martin Chovan, 29. J. Svoboda, 50. Bašič - 3. Brodek, 16. L. Ružička, 26. Pekarčík, 31. Videlka, 33. Dvonč, 42. Markulinec, 625 divákov

DETVA - LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 5:2
Súhrn zaslal klub HC 07 Orin Detva
V šlágri kola pod Poľanou videli diváci skvelý hokej už od úvodu zápasu. Skóre zápasu otvoril domáci kapitán Branislav Srnka už v 2. minúte, ked mu nahrávali Graham s Parkhousom. Hostia sa však nevzdávali a dvoma gólmi v rozpätí jednej minúty otočili skóre zápasu, keď sa najskôr v 10. minúte presadil Maroš Piatka a v 11. minúte Patrik Števuliak. Druhá tretina bola v režii domaáceho mužstva, keď najskôr ubránili oslabenie o dvoch hráčov a potom v početnej výhode o dvoch hráčov skóroval v 36. minúte obranca Jozef Sládok a v 28. minúte sa preadil najproduktívnejší hráč Detvy Slavomír Buda. Hned na úvod tretej tretiny v 42. minúte zvyšoval na rozdiel dvoch gólov chorvátsky reprezentant Dominik Kanaet a utlmil tak tlak hostí. Na konečných 5:2 pre Detvu upravil v 57. minúte americký legionár Branden Parkhouse.
HC 07 Orin Detva - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Góly:
2.Srnka, 36. Sládok, 38. Buda, 42. Graham, 57. Parkhouse - 10. Piatka, 11. Števuliak, 294 divákov

PREŠOV - TRNAVA 5:1
Dopisovateľ: Lukáš Rusňák, HC Prešov Penguins
Zápas sa rozbiehal pomalšie, prvýkrát sa domáci dostali do tlaku v 3. minúte, no vážnejšie Brucháča neohrozili. V 5. minúte prešiel cez dvoch Trnavčanov Igor Halás, avšak stroskotal na brankárovi. Na opačnej strane mohol v 8. minúte otvoriť skóre Trenčan, ale strela mu nesadla a vo veľkej šanci mieril vedľa. Potom sa hralo zo strany na stranu bez vážnejších príležitostí, za zmienku stojí snaha Chalupu v 15. minúte, ten šiel do nájazdu, ale obrana hostí mu nedovolila zakončiť. V 19. minúte hrala Trnava prvú presilovku, v ktorej nebezpečne pohrozil Reho.
Úvod druhej tretiny ovládol Prešov, v 22. minúte mohol otvoriť skóre Fajčák, následne trafil Kohutiar tyčku až nakoniec v 23. minúte si pekne položil brankára Dancsák a poslal domácich do vedenia. V 25. minúte ale prišla z ničoho odpoveď „Gladiátorov“, Poláčekovu strelu tečoval za Martona Roman Jurák. V 27. minúte počas prvej presilovky domácich nemal teč Halása ďaleko ku gólu a Prešov mal aj ďalšie dobré šance. Presilovku hrala aj Trnava, väčšiu šancu si vytvorila ale až po jej skončení, Mrava mieril do odkrytého priestoru, no Marton sa stihol presunúť. V 33. minúte išli do vedenia opäť „tučniaci“, Šechný nabil spoza brány Halásovi a ten zakončil pod hornú tyč. Zároveň ale išiel na trestnú lavicu Šechný za hrubosť. V početnej výhode mohol vyrovnať Mrava, musel by ale trafiť puk. V 36. minúte už viedli Prešovčania 3:1, keď Tkáč strelou od modrej prekvapil Brucháča. Domácemu celku vyšiel aj koniec druhého dejstva, v ktorom dostal súpera pod tlak a gól visel na vlásku.
Hneď po niekoľkých sekundách hry v tretej tretine nabil Šechný spoza brány Fajčákovi a Šarišania viedli 4:1. Na druhej strane mohol odpovedať Ševčík, lenže brankár ho prečítal. V 45. minúte sa počas početnej výhody dostal pred bránku Halás a síce Brucháč zasiahol, jeho spoluhráči dorazili puk do siete. Znížiť mohol potom Ševčík a hneď z protiútoku sa dostal do šance aj Valentín, lenže Brucháč vytiahol parádny semafor. V 48. minúte išiel dopredu Mrava a jeho aktivita viedla takmer ku gólu Lukačoviča, pri domácich ale stálo šťastie. V 50. minúte mal veľkú šancu aj domáci Fajčák. Neskôr dostali Prešovčania puk do siete šiestykrát, lenže gól neplatil kvôli vysokej hokejke. V 55. minúte Marton iba vyrazil strelu Trenčana, no následne famóznym zákrokom hokejkou vzal Barinkovi gól z hokejky. Brankár Prešova sa vytiahol aj neskôr pri nájazde Juráka. Dve minúty pred koncom stretnutia trafila delovka od modrej Reha, ktorý sa zvíjal na ľade v bolestiach. Prešovčania jasným výsledkom zdolali Trnavu a pripisujú si do tabuľky dôležité tri body.
HC Prešov Penguins - HK Gladiators Trnava 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
Góly:
23. Dancsák, 34. Halás, 37. Tkáč, 41. Fajčák, 45. Halás - 25. Jurák, 343 divákov

HUMENNÉ - MICHALOVCE 2:5
Dopisovateľ: Marián Škuba, MHK Bemaco Humenné
Do všetkých troch tretín vstúpila lepšie michalovská Dukla, a to v zemplínskom derby rozhodlo. Už v 4. min. nahodil Klouda puk cielene na Bánovského, ktorý bekhendovým blafákom otvoril skóre. Domáci odpovedali žrdkou Nagya v 7. min., pri strele Mendela od modrej čiary Okoličány puk videl a efektne ho schoval v lapačke. V 10. min. sa P. Segľa preštrikoval až pred Okoličányho, strelou z ľavého kruhu minul. V 13. min. nevyužili domáci tretiu presilovku, v jej závere naopak mohol skórovať michalovský Drotár. V 16. min. bol P. Segľa atakovaný kolenom (bez vylúčenia súpera) a ľadovú plochu opustil veľmi ťažko. V 17. min. po narazení na mantinel ostal na ľade domáci Varga a hra sa prerušila až po michalovskej strele. V závere I. tretiny si nájazd Bánovského z uhla Volentier postrážil. Lepší vstup mala Dukla aj do druhého dejstva, po 49. sekundách Bánovský svoj nájazd premenil. V 25. min. hosťujúci Hančák pred svojou bránou zľuftoval puk, ale spolupráca Krempaský – Ihnaťo gólom neskončila. V 31. min. sa Okoličány zrazil so Shanginom, stratil hokejku, aj tak zachránil. V ďalšom humenskom snažení kryl strelu Krempaského, ale v 32. min. po spolupráci obrancov Hopkovič – Devečka a strele Vartovníka mu puk vypadol za čiaru. V 33. min. mal vyrovnanie na hokejke Roháč, z protiútoku Bánovský naviedol puk cez dvoch obrancov a švihom vymietol šibenicu – 1:3. Podobne individuálne sa v 36. min. presadil aj Salnikov a Dukla sa opäť tešila. Aj III. tretina začala michalovsky aktívne, najskôr hostia nevyužili prečíslenie 3 na 1, ale v 43. min. Salnikov ťažil zo spolupráce exhumenských mladíkov Buraľ – Fedorko. Domáci v presilovke znížili, keď puk za Okoličányho prepasíroval zblízka M. Segľa, po strele Krempaského michalovský gólman o puku nevedel a „čierne čudo“ sa kotúľalo tesne vedľa žŕdky. V michalovskej presilovke mal šancu Fedorko, na druhej strane vychytal Okoličány Šugára, ktorý mal šancu aj v 58. minúte. Hralo sa hore-dolu, no stav sa v zemplínskom derby už nezmenil.
MHK Bemaco Humenné - HK Dukla Michalovce 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
Góly:
32. Vartovník, 48. Martin Segľa - 4., 21. a 34. Banovský, 36. a 43. Salnikov, 753 divákov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - BARDEJOV 3:11
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Domáci fanúšikovia očakávali, že sa ich miláčikovia rehabilitujú za posledné výsledky, no nestalo sa, a na dôvažok utrpeli prehru, ktorú si nepamätzajú ani tí starší priaznivci hokeja v Spišskej Novej Vsi. Treba hneď dodať, že domáci brankári nemali svoj deň, i keď striedajúci Borároš inkasoval len jeden gól. Ten však nastúpil po zdravotnej stránke nie celkom v poriadku. Keď porovnáme pomer striel (38:38 ) s pomerom gólov, tak vychádza, že hostia každú tretiu strelu premenili na gól, kým domáci z 38 striel zaznamenali 3 góly. Domáci hráči v obrane vyrobili toľko hrubých chýb, že zápas sa ináč ani nemohol skončiť. Zápas sa vlastne rozhodol v druhej tretine, keď hostia v štvorminútových intervaloch zvyšovali skóre zápasu, kým domáci dokázali odpovedať v 40.min druhým gólom, ktorý však bol z kategórie perfektnej spolupráce mladíkov. Útočníci domácich zahadzovali aj také príležitosti, z ktorých mohli zmierniť prehru. To, čo však prešlo cez Sabola, nenašlo si cestu do bránky hostí. Treba dúfať, že sa domáci otrasú a pripravia na ďalšie stretnutia tak, aby sa čo najskôr zabudlo na dnešný zápas.
HK Spišská Nová Ves - Bemaco HC-46 Bardejov 3:11 (1:2, 1:5, 1:4)
Góly:
14. Smotrila, 40. Lesňák, 53. Zwick - 5. Cútt, 16. Šimčák, 24. Gmitter, 29. Loydl, 34. Baláž, 38. Linet, 39. Loydl, 42. Všetečka, 44. Baláž, 45. Mikolášek, 58. Mikolášek, 490 divákov

TOPOĽČANY - POVAŽSKÁ BYSTRICA 8:1 (1:0, 5:0, 2:1)
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC Topoľčany
Hokejisti Topoľčian pred domácim publikom nechceli nechať nič na náhodu. Už od prvých minút zatlačili hostí do ich vlastnej tretiny a bolo len otázkou času, kedy príde prvý gól. V čase 6:19 mali domáci vylúčeného hráča, ale hostia túto ponúknutú šancu nevyužili. Hostia mali prvého vylúčeného hráča v čase 8:24 a domáci taktiež túto šancu nevyužili na strelenie gólu. Po skončení presilovky hostí hra pokračovala tlakom domácich až do 11:12, keď domáci po spolupráci útoku Šedivý, Majerčík a Lipovský poslal domácich do vedenia 1:0. Po tejto akcii mali domáci vylúčených dvoch hráčov a hostia hrali presilovku piatich proti trom. Domáci mali v tejto presilovke vylúčeného ďalšieho hráča ako odložený trest, ale hostia ani túto predĺženú presilovú hru nevyužili na strelenie gólu. Po skončení oslabenia domáci skórovali znovu po akcii celého útoku Šedivý, Kluka a akciu zakončil znovu Lipovský - 2:0. Domáci neustále tlačili hostí do ich obrannej tretiny a v čase 29:22 tretí gól domácich dával Denis Mihálik po prihrávke Bosáka - 3:0.  O 4 minúty si tento útok znovu zopakoval svoju gólovú šancu a v čase 32:32 celý útok Bosák, Záborský zakončoval znovu Mihálik Denis - 4:0.
V čase 35:19 prenikal v brejku Szalay a hráč hostí Dubeň ho zastavil faulom, hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie a Szalay ho s prehľadom premenil - 5:0. Tlak domácich i naďalej pokračoval a v čase 38:53 šiesty gól domácich dával Nemček po prihrávke Niníka. Hostia znižovali po akcii celého útoku v čase 45:54 po prihrávke od Hudeca znižoval Kubín na 6:1. Hostia mali vylúčeného hráča a domáci túto presilovku využili na strelenie svojho siedmeho gólu, keď skóroval Niník - 7:1. Svoj ôsmy gól domáci dávali znovu z presilovej hry po spolupráci Toman, Nemček akciu zakončil Kluka a stretnutie skončilo výhrou domácich v pomere 8:1.
HC Topoľčany - HK '95 Považská Bystrica 8:1 (1:0, 5:0, 2:1)
Góly: 12. a 21. Lipovský, 30. a 33. D. Mihalik, 36. Szalay, 39. Nemček, 48. Niník, 52. Kluka - 45. Kubín, 285 divákov