1. liga - 20. kolo: prekvapenie v Trnave na úkor Bardejova

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Hokejisti Bardejova prehrali v stredajšom zápase 20. kola prvej hokejovej ligy na trnavskom ľade 3:4, čím umožnili svojim prenasledovateľom v tabuľke, aby takmer zmazali ich náskok. Liptáci totiž zvíťazili na Spiši 5:2 a sú druhí už iba o bod za Bardejovčanmi. Tretie Nové Zámky zaostávajú iba o skóre, keď vyhrali nad Považskou Bystricou 3:2.

Výsledky 20. kola prvej ligy:

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 2:5
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Domáci diváci čakali, že sa Spišiakom podarí vrátiť požičané z prvého vzájomného stretnutia v L. Mikuláši (6:1), ale očakávania sa nenaplnili. Liptáci od úvodného vhadzovania dávali najavo, že prišli uhrať dobrý výsledok, a netajili sa, že chcú bodovať naplno. Už v 7. min po rýchlej kombinácii strelil Jabrocký otvárací gól. Domáci však po 37 sek odpovedali vyrovnaním, keď svoj prvý prvoligový gól strelil junior Zwick. Hra sa vyrovnala a domáci mali mierne navrch. V 20. min sa Smotrila dobre zorientoval v útočnej tretine a obrátil stav zápasu na stranu domácich. Hostia v úvode druhej tretiny v 23. min vyrovnali a začalo sa od začiatku. V 37. min  hosťujúci Jabrocký svojím druhým zásahom poslal Liptákov do vedenia. Domáci Borároš prepustil miesto v bránke domácich Sedlačkovi. Domáci sa v záverečnej tretine nadýchli v snahe zvrátiť stav stretnutia. Mali na to ideálne príležitosti, najprv 85-sekundovú presilovku o dvoch hráčov a potom pri vylúčení Jabrockého za faul do hlavy a krku na 5 minút plus do konca zápasu. A práve v tejto presilovke hostia definitívne zlomili zápas vo svoj prospech, keď Piatka strelil v oslabení štvrtý gól. V závere zápasu ešte Bartík prikrášlil výsledok zápasu v prospech hostí. Ich víťazstvo bolo zaslúžené, domáci totiž nedokázali zopakovať výkon z posledných zápasov. O osude zápasu rozhodla vlastne prvá formácia, ktorá zaznamenala 9 kanadských bodov.
HK Spišská Nová Ves - MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)
Góly:
8. B. Zwick, 20. Smotrila - 7. a 27. Jabrocký, 23. J. Cibuľa, 50. Piatka, 58. P. Bartík, 420 divákov

TRNAVA - BARDEJOV 4:3
Dopisovateľka: Dominika Haršáni, HK Gladiators Trnava
Aktivita v prvej tretine patrila domácim hokejkám. Brucháč nemusel kryť žiadnu vážnejšiu šancu, zato Trnava sa dostala do dvojgólového vedenia. Prvý strelil Glemba z úniku do nájazdu, druhý pri presilovej hre z dorážky. Do druhej tretiny vstúpili Gladiátori s cieľom zodpovedne brániť, paradoxne ale veľmi rýchlo pridali ďalšie dva góly. Chybu vzadu využil Kovaľ a blafákom poslal Sabola striedať. Riečický inkasoval pomerne rýchlo z dorážky Barana. Následne sa Bardejovu konečne podarilo prekonať Brucháča, zblízka uspel Česelka. S blížiacim sa záverom už to bola hra Bardejova. Nádej priniesol gól Takáča v oslabení a hostia začali ešte viac tlačiť. Napokon v predposlednej minúte uspel z dorážky Baláž, ale celkom zmazať štvorgólové manko už sa favoritovi nepodarilo.
HK Gladiators Trnava - Bemaco HC-46 Bardejov 4:3 (2:0, 2:1, 0:2)
Góly:
17. a 20. Glemba, 21. M. Kovaľ, 22. M. Baran - 22. Česelka, 45. M. Takáč, 59. Marcel Baláž, 216 divákov

Michal Glemba po góle na 2:0 v zápase Trnava-Bardejov, foto: HK TrnavaMichal Glemba po góle na 2:0 v zápase Trnava - Bardejov, foto: HK Trnava



DETVA - MICHALOVCE 0:3
Súhrn zaslal klub HC 07 Orin Detva
Úvodu stretnutia redchádzala milá slávnosť, keď z rúk predsedu ZOK 1. ligy Roberta Luptáka prevzal ocenenie a pamätnú sošku za najlepšieho hráča mesiaca október Jakub Predajniansky. Prvá tretina veľa vzruchu nepriniesla a aj napriek presilovej hre domácich o dvoch hráčov, tak v nej gol nepadol. Avšak hneď na úvod druhej tretiny sa presadil v 21. minúte Čížek a hostia sa ujali vedenia. Domáci hostí zatlačili, vyslali na bránu Okoličányho množstvo striel, no vyrovnať sa im nepodarilo. Na úvod tretej tretiny hrali domáci presilovú hru, no nevyužili ju a vzápätí prišiel trest v 42. minúte, keď svoj druhý gol vsietil Čížek. Domáci to nevzdávali, no brankár hostí stiahol roletu a dokonca inkasovali tretí gól, keď svoj rýchly brejk využil v 46. minúte Bánovsky a upravil konečný výsledok na 0:3 pre hostí.
HC 07 Orin Detva - HK Dukla Michalovce 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Góly:
21. a 42. P. Čížek, 46. Banovský, 299 divákov

PREŠOV - SENICA 4:5 po predĺžení
Dopisovateľ: Lukáš Rusňák, HC Prešov Penguins
Zápas sa začal aktívne a hra sa prelievala zo strany na stranu. Senica mala už po 19 sekundách hry dobrú šancu, Romančík šikovne vystrelil a Marton chvíľu nevedel, kde je puk. Na opačnej strane pohrozil Igor Halás. Na konci 3. minúty vybojoval Fajčák puk za bránkou, našiel šikovne Šechného medzi kruhmi a kapitán Prešova otvoril skóre. V 5. minúte Fajčák prešiel popri mantineli až pred bránku a bekhendom poslal puk pod horný tyč – 2:0. Odpoveď Senice na seba nenechala dlho čakať, o pár sekúnd na to sa medzi kruhy dostal Dvonč a strelou k tyčke nedal Martonovi šancu. V 7. minúte hrali hostia prvú presilovku, v nej nebezpečne pohrozil Garip Saliji, no „tučniaci“ sa nakoniec ubránil. V 10. minúte mal veľkú šancu na hokejke Fajčák, no ušiel mu puk. V 15. minúte mohol vyrovnať Řezač, ale v nájazde 2 na 1 ho vychytal aj so šťastím Marton. V poslednej minúte počas diskutabilnej presilovky mohol zvýšiť Halás, no ani na dvakrát puk nepretlačil do siete.
Druhú tretinu otvoril v 24. minúte gól Garipa Salijiho, kapitán Senice prešiel cez dvoch Prešovčanov a v nájazde vyškolil aj Martona. Hosťom nabehlo sebavedomie a podobne sa snažil presadiť aj Pavešic, lenže strelu po ľade brankár pokryl. V 27. minúte mal gól na hokejke Igor Halás, do dorážky sa mu ale vrhol Šimon a zabránil strelcovi prekonať ležiaceho Račka. V 33. minúte Dancsák trafil letiaci puk, ten sa dostal medzi kruhy ku Kivaderovi, ktorý si položil brankára a rutinérsky zakončil. O pár sekúnd na to sa ale dostal do kruhu na buly nabehnutý Pavešic a strelou švihom vyrovnal. Obranca Senice pri oslave gólu rozbil plexisklo, a tak sa dlhší čas nehralo.
Na začiatku tretej tretiny sa dostali Prešovčania do šance a Nitriansky bol blízko ku gólu. Domáci si vybojovali presilovku, v ktorej nebezpečne vypálil Obšut a dorážal Šechný. Po ďalšom faule Grmana sa hralo 5 na 3. Vo veľkej šanci sa ocitol opäť Šechný, niekoľkokrát nebezpečne vypálil aj Obšut. Neskôr hrali presilovku aj hostia, v nej Dvonč zaváhal sám pred brankárom, na opačnej strane len tesne minul odkrytú časť brány Novický. V 48. minúte sa hostia dostali do rýchleho útoku, ktorý zakončil popod betóny Martona Romančík. Prešov musel zariskovať a viac sa tlačil dopredu. V 50. minúte po skvelej práci Pitku trafil hornú tyč Dancsák, Senica išla ale okamžite do brejku, avšak Řezača vychytal v nájazde Marton. V 55. minúte sa Prešov dočkal vyrovnania, vylúčenie Pavešica potrestal Igor Halás. Dve minúty pred treťou sirénou vypálil Obšut a dorážal aj Šechný, no Račko bol na mieste.
Duel dospel do predĺženia. V jeho úvode pohrozil Obšut a na opačnej strane Kňazev. Minútu a pol pred jeho koncom oslabil Prešov Dancsák a Senica si vzala oddychový čas. V oslabení mal obrovskú šancu Jaroslav Obšut, dostal sa až pred brankára, položil si ho na ľad, ale trafil hornú konštrukciu brány. Na to aj domáci doplatili, o osude stretnutia rozhodol dôraz Kňazeva pred bránkou. Senica zvíťazila v dôležitom stretnuté 20. kola 5:4 po predĺžení.
HC Prešov Penguins - HC Dukla Senica 4:5 po predĺžení (2:1, 1:2, 1:1 - 0:1)
Góly:
3. R. Šechný, 5. Fajčák, 33. Kivader, 55. Halás - 6. Dvonč, 24. G. Saliji, 34. Pavešic, 48. M. Romančík, 65. Kňazev, 410 divákov

NOVÉ ZÁMKY - POVAŽSKÁ BYSTRICA 3:2
Dopisovateľ: Patrik Koči, HC Mikron Nové Zámky
V stredu pokračovala prvá liga aj v Nových Zámkoch. Bielo-zelení privítali Panterov z Považskej Bystrice. Po góloch Čaládiho, Svobodu a Ďurča si Novozámčania pripisujú tri body do tabuľky. Tá je po stredajších zápasoch extrémne zamotaná, keď na vedúci Bardejov strácajú Zámky spoločne s Liptovským Mikulášom jeden bod. S trojbodovým mankom je na štvrtom mieste Detva, ktorá má však zápas k dobru. Najbližší zápas odohrajú Nové Zámky v piatok v Liptovskom Mikuláši.
HC Mikron Nové Zámky - HK '95 Považská Bystrica 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Góly:
17. Čaládi, 25. Jaroslav Svoboda, 32. J. Ďurčo - 28. Jarab, 39. Švantner, 653 divákov