1. liga - 15. kolo: Považskobystričania prekvapili Prešov

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Hokejisti Považskej Bystrice si pripísali svoje druhé víťazstvo v sezóne. Na tom by nebolo nič zvláštne, ibaže súperom, ktorého pokorili, je líder tabuľky PHK Prešov. Aj vďaka tomuto prekvapeniu sa bodové rozdiely na čele tabuľky opäť zmazali. Bardejov i Detva totiž zvíťazili za tri body a dotiahli sa na dovtedy vedúci tím. Bardejovčania vyhrali nad Topoľčanmi 6:1, Detva tesne zdolala Liptovský Mikuláš 4:3. Trnava si poradila s Prievidzou 7:3 a Spišiaci zvíťazili v Michalovciach 6:1.

Dohrávka 4. kola:

POVAŽSKÁ BYSTRICA - PREŠOV 3:2
Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Domáci oduševneným výkonom porazili lídra tabuľky!
HK '95 Považská Bystrica - PHK 3b Prešov 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Góly:
39. I. Švantner, 54. J. Zlocha ml., 55. Hriňa - 6. Čopák, 28. Caban, 103 divákov

Výsledky 15. kola:

SLOVENSKO 18 - SENICA 1:7
Dopisovateľ: František Fussi, Liptovský Mikuláš
Zo začiatku bol vyrovnaný zápas. Naši mladí chlapci so skúsenejšími hráčmi držali krok. V 16. min. bol vylúčený Penák a nečakane inkasovali  mladí reprezentanti, keď rychlý protiútok zúžitkoval Šurek. Hneď na začiatku v druhej tretine mohol vyrovnať Struška, ale Peksa bol proti. Potom sa začalo prejavovať nedisciplinovanosť našich mladých reprezentantov. Pri vylúčení Žiaka sa presadil Ressmuller a bolo 0:2. Mladíci sa nevzdávali, ale boli veľmi nedisciplinovaní. Pri vylúčeniach inkasovali a nemohli myslieť na lepší výsledok. V poslednej tretine za 13. min. inkasovali päťkrát a bolo po zápase. Pritom mladíci podali veľmi sympatický výkon. Doplatili na svoju nedisciplínovanosť. Keby premenili len polovicu svojich šanci výsledok mohol byť úplne iný.
Anton Bartanus - tréner SR 18: "Aj tento zápas ukázal, že robíme rovnaké chyby. Do polovice zápasu držíme výsledok a potom svojou nedisciplinovasťou prehráme zápas, keď súperovi dovolíme dávať góly."
SR "18" - HC Dukla Senica 1:7 (0:1, 0:1, 1:5) - hralo sa v Liptovskom Mikuláši
Góly:
59. L. Žiak - 45. a 51. M. Kalináč, 17. Michal Šúrek, 28. Reissmüller, 43. Jurák, 46. Lantoš, 56. Videlka, 120 divákov

MICHALOVCE - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 1:6
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
Od úvodu sa hral svižný hokej, v ktorom síce mali viac z hry domáci, no góly strieľali hostia. Tí sa presadili už v tretej minúte, kedy sa po chybe Brijáka dostal puk až k Klingovi, ktorý otvoril skóre - 0:1. Domáci mohli prakticky ihneď vyrovnať, lenže Tkáč mieril v dobrej pozícii iba do obráncu súpera. Na druhej strane zase Ihnaťo nepretavil na gól únik dvoch na jedného. Na konci prvej desaťminútovky sa michalovská Dukla ubránila presilovej hre a po nej mohol vyrovnať Banovský, lenže Adam Trenčan v bránke hostí bol proti. O minútu neskôr však už nemal nárok ani on, keď ho prekonal Martin Schnelly - 1:1. Vyrovnávajúci gól však paradoxne nakopol Spišiakov. Tí zahrávali presilovú hru po zbytočnom vylúčení Drotára, dve sekundy pred návratom michalovského útočníka vystrelil od modrej Gurčík a jeho strelu tečoval za bezmocného Borka Vaic - 1:2. Hosťom patrili aj záverečné minúty prvej tretiny. Najskôr v 18. minúte využil na strelenie ich tretieho gólu defenzívnu hrubku Urbana Krempaský a o minútu neskôr potrestal vylúčenie Šechného svojim druhým gólom v zápase jeho veľký kamarát Ľubomír Vaic - 1:4.
Do druhej tretiny išiel namiesto Pavla Borka do brány junior Roman Dzúr. Zatiaľ čo v prvej časti hrali tri presilovky hostia (a dve z nich aj využili), v druhej tretine sa zase presilové hrdy presunuli na michalovskú stranu. Zverenci trénera Milana Staša síce mali až štyri možnosti početných vyhôd, no ani jednu z nich nevyužili, ba nevypracovali si v nich ani jednu gólovú šancu... Nečudo tak, že Spišiaci si v pohode držali trojgólové vedenie, ktoré v záverečnej časti aj navýšili. Ako sa využívajú presilovky ukázal domácim v 44. minúte Pavol Gurčík, ktorý prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a rázom tak bolo 1:5. Michalovčania sa síce snažili s výsledkom niečo urobiť, no zakaždým stroskotali na pozornom brankárovi Trenčanovi. Posledný klinec im do rakvy zasadil v 51. minúte Ihnaťo, ktorý na šiesty gól hostí zúžitkoval presnú prihrávku Klingu - 1:6. V šlágri pätnásteho kola sa tak zrodilo prekvapujúce, no vzhľadom na priebeh zápasu absolútne zaslúžene víťazstvo Spišiakov.
HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves 1:6 (1:4, 0:0, 0:2)
Góly:
12. Schnelly - 14. a 19. Vaic, 3. V. Klinga, 18. B. Krempaský, 44. Gurčík, 51. Ihnaťo, 995 divákov

HK Trnava - MŠ HK Prievidza 7:3 (0:2, 4:0, 3:1)
Góly:
32., 37. a 53. M. Baran, 21. Bachratý, 36. P. Poláček, 46. Brandis, 54. Schmidt - 7. Kovalík, 16. Hudcovský, 47. Kentoš, 255 divákov

DETVA - LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 4:3
Súhrn zaslal klub HC Orin 07 Detva
Zápas plný zvratov, aj tak by sa dal ohodnotiť duel pod Poľanou. V prvej tretine mali viac z hry domáci, o čom svedčí aj pomer striel 13:9, a nevyužili tri presilové hry, takže gól nepadol. Zato hostia využili hneď svoju prvú presilovku, keď v 28. minúte skóroval Legerský. V 33. min využil výhodu o jedného hráča Rastislav Gašpar, ktorý prišiel ako posila z extraligovej Banskej Bystrice. Do šatní však išli do vedenia hostia, keď opäť v presilovke skóroval Macík. Na úvod tretej tretiny vyrovnával kapitán Srnka, no svojím druhým gólom v 50. minúte sa presadil Legerský v presilovej hre. Domáci sa však nevzdávali a na 3:3 vyrovnával navrátilec z Francúzska Juraj Petro po prihrávkach Srnku a Sladoka. Víťazný gól na konečných 4:3 vsietil po prihrávke Zorvana a Budu Patrik Fekiač.
HC Orin 07 Detva - MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:3 (0:0, 1:2, 3:1)
Góly:
33. R. Gašpar, 44. B. Srnka, 54. J. Petro, 57. P. Fekiač - 28. a 50. D. Legerský, 39. R. Macík, 323 divákov

BARDEJOV - TOPOĽČANY 6:1
Súhrn zaslal klub HC 46 Bardejov
Domáci do zápasu vstúpili najlepšie ako sa dalo. Už hneď v úvode sa presadil Samir Saliji s strelil úvodný gol zápasu, ktorým domáci tím dostal do vedenia. Do konca tretiny stihli domáci svoje vedene ešte navýšiť. Gól do šatne strelil Sabol. V druhej tretine hostia dokázali znížiť po góle Dobrého. V 32. minúte sa do šatne predčasne porúčal hosťujúci Kopecký, ktorý si za faul na Hričinu, vyslúžil trest do konca zápasu. Domácim sa ale 5-minútovú presilovku využiť nepodarilo. Po druhej tretine odchadzali domaci do šatní z jednogólvým vedením. Tretia tretina patrila už domácim, ktorý v nej dali štyri góly. Tri góly strelili v rozmedzí osemdesiatich sekúnd. Najprv sa presadil Saliji Garip, po ňom nasledovali góly Vaška a Kohutiara. Skóre uzatvaral svojím druhým gólom v zápase Saliji Garip, ktorý naskakoval z trestnej lavice.
HC 46 Bardejov - HC Topoľčany 6:1 (2:0, 0:1, 4:0)
Góly:
46. a 55. G. Saliji, 2. S. Saliji, 19. Ľ. Sabol, 46. F. Vaško, 47. Kohutiar - 24. Ľ. Dobrý, 528 divákov