Zámorie je pre mňa prioritou, hovorí navrátilec z Kanady Chromiak

TRENČÍN - Mal iba pár hodín na aklimatizáciu a včera už bol trénerovi Dukly Trenčín Jánovi Pardavému k dispozícii. Martin Chromiak sa do šancí proti Slovanu síce dostal, no nepremenil ich. Trenčania gól nestrelili a tesne prehrali (0:1). 

Vôbec to nebol okulahodiaci hokej. V súboji medzi Trenčínom a Slovanom padol jediný gól. Jeho autorom bol paradoxne extrenčan Peter Šišovský ešte v úvodnej tretine. Odvtedy dominovali najmä obrany a gólmani, ktorí už za seba nepustili jediný puk. 

Myslím si, že sme odviedli dobrú prácu. Bojovali sme celý zápas. Keď však nestrelíme gól, vyhrať nemôžeme. Bývajú aj také zápasy, že sa šance veľmi nerodia. Aj preto je dôležité premieňať aj to minimum, ktoré si dokážeme vytvoriť,“ povedal po záverečnom klaksóne Martin Chromiak. 

Slovenská výprava pricestovala z majstrovstiev sveta v Kanade v utorok. On už na druhý deň nastúpil na ligový zápas. 

Problém s časovým posunom som nemal. Cítim sa fyzicky dobre. Z Kanady sme necestovali hneď po vypadnutí. Mal som čas na oddych, takže je všetko v poriadku,“ pokračoval .

Na svetovom šampionáte mal patriť medzi najväčšie ofenzívne tromfy Slovenska. V stretnutí proti Švajčiarom sa mu to darilo. V súboji s Kanadou sa presadil gólovo, no potom už nedokázal byť taký výrazný. 

Poviem otvorene, čakal som od seba viac. Chcel som tímu pomôcť bodmi v ofenzíve a dať viac gólov. Snažil som sa dodržiavať systém, ktorý nám naordinovali tréneri,“ doplnil. 

Slováci sa oproti poslednému turnaju spred roka v Česku zlepšili. Herným prejavom aj výsledkami. Výrazná časť zostavy sa môže predstaviť aj na nasledujúcich majstrovstvách sveta, ktoré sa opäť budú konať v Edmontone. 

Najviac nám chýbali strelené góly. Musíme popracovať na vytváraní si príležitostí a následnej efektivite v zakončení,“ zamyslel sa.  

Zatiaľ čo obranca Marko Stacha zostal v zámorí a čaká na začiatok sezóny v Amerike, Martin Chromiak volil možnosť návratu naspäť na Slovensko. 

Môj pôvodný plán bolo zotrvanie v Kanade. Lenže v Ontrariu majú momentálne lock down. Všetko je zatvorené. Najmä štadióny. Nemalo pre mňa zmysel zostávať tam. Preto som sa vrátil do Dukly, kde môžem mať tréningovú aj zápasovú záťaž. Uvidím, ako sa situáciu vyvinie. Zámorie je pre mňa prioritou,“ zakončil rozhovor Martin Chromiak. 


Súvisiace články