ŠKODA AUTO Slovensko pokračuje v podpore slovenského hokeja

BRATISLAVA (SZĽH) – Najdlhšie pôsobiaci partner pri slovenskom hokeji automobilka ŠKODA AUTO Slovensko bude podporovať najpopulárnejší šport na Slovensku aj v najbližších dvoch rokoch. Slovenský zväz ľadového hokeja a ŠKODA podpísali novú zmluvu platnú do roku 2024.

ŠKODA AUTO Slovensko je jedným z prvých a najdlhšie pôsobiacich partnerov SZĽH v ére samostatnosti. Prvýkrát sa logo „škodovky“ objavilo na reprezentačnom drese už v roku 1993, teda hneď na začiatku samostatnej reprezentácie. Na rukávoch dresov našej reprezentácie počas majstrovstiev sveta sa nikdy iný partner nenachádzal, vždy len ŠKODA AUTO Slovensko.

Dres slovenskej hokejovej reprezentácie z roku 1993 aj s logom ŠKODA. Zdroj: archív SZĽH

Úspešné partnerstvo sa teda obe strany rozhodli predĺžiť podpisom zmluvy do roku 2024. „Vážime si všetkých partnerov, ktorí v týchto náročných časoch stoja pri slovenskom hokeji, zvlášť takých, ktorí ho podporujú už od samotného vzniku Slovenského zväzu ľadového hokeja. Je to dôkaz toho, že spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko záleží na rozvoji športu v našej krajine. Sme radi, že sme predĺžili úspešnú spoluprácu, ktorá nám pomôže napĺňať unikátnu desaťročnú stratégiu slovenského hokeja na ceste za úspešnou budúcnosťou najpopulárnejšieho športu na Slovensku,“ povedal riaditeľ Marketingu SZĽH Miloš Lalka.

Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko bude partnerom všetkých kategórií slovenských reprezentácií, projektu SR18, ale aj projektu Hokejová Galaxia, v rámci ktorého chcú pomôcť dievčenskému a ženskému hokeju. Postupným cieľom SZĽH aj staronového partnera ŠKODA je vznik prvej dievčenskej hokejovej ligy. Dievčatá totiž do 15 rokov hrávajú súťaže spoločne s chlapcami a nemajú priestor rozvíjať svoje zručnosti medzi dievčatami. Idea vzniku dievčenskej ligy je podporovaná prezidentom SZĽH Miroslavom Šatanom v rámci desaťročnej stratégie rozvoja hokeja schválenej Kongresom SZĽH.

„Sme radi, že značka ŠKODA pokračuje v dlhoročnom partnerstve so Slovenským zväzom ľadového hokeja, pričom sme sa aktuálne dohodli na predĺžení spolupráce do roku 2024. Tá trvá už viac ako 20 rokov, ide teda naozaj o výnimočné spojenie. Navyše, hokej patrí na Slovensku medzi najobľúbenejšie športy, rovnako tak si ŠKODA drží líderskú pozíciu na našom trhu. Teší nás, že hokejovému zväzu bude naďalej slúžiť v rámci flotily dvadsať našich vozidiel aj ekologickejšie plug-in hybridné  modely SUPERB iV a OCTAVIA iV.  Týmto jasne podporujeme zámer SZĽH klásť dôraz na ochranu životného prostredia a udržateľnosť,“ povedal na margo predĺženia partnerstva riaditeľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko Jaroslav Hercog. 

ŠKODA AUTO Slovensko poskytne SZĽH flotilu hybridných áut, vďaka čomu sa budú šetriť náklady hokejového zväzu na transport a zároveň bude takýmto spôsobom šetrené aj životné prostredie.