Pánika si z waiver listiny nik nevybral, putuje do taxitímu

WASHINGTON - Slovenského hokejového útočníka Richarda Pánika si z waiver listiny nevybral žiadny klub zámorskej NHL a jeho Washington Capitals ho tak zaradil do tzv. taxitímu.

V stredu o tom informoval Washington Post, podľa ktorého si Caps takýmto spôsobom uvoľnili aj miesto pod platovým stropom pred uzávierkou prestupov. Tá je v pondelok 12. apríla. Pánika mohli Caps poslať aj na farmu v AHL.

Tridsaťročný krídelník odohral v prebiehajúcej sezóne za Washington 36 zápasov a nazbieral deväť bodov (3+6). Z uplynulých piatich duelov až v troch nehral ako zdravý náhradník. Do tímu Capitals prišiel v júni 2019 a klub s ním podpísal štvorročný kontrakt v hodnote 2,75 milióna dolárov na rok. V prvej sezóne odohral 59 zápasov základnej časti a nazbieral 22 bodov (9+13), v ôsmich stretnutiach play off pridal jeden gól.

Celkovo odohral počas deviatich ročníkov v NHL 505 duelov a zaznamenal 190 bodov (87+103), v 20 súbojoch play off pridal päť bodov (1+4). Vo Washingtone pôsobí aj jeho krajan Zdeno Chára.