Ružička strelil druhý gól v sezóne, Tkachuk nazbieral päť asistencií

NEW YORK - Slovenský útočník Adam Ružička prispel v noci na utorok v NHL gólom k vysokému víťazstvu Calgary nad St. Louis 7:1. Na ľade strávil 9:41 min a zaznamenal dva plusové body. Matthew Tkachuk si v drese Flames pripísal na konto päť asistencií.

Ružička sa presadil v 37. minúte po ukážkovej kombinácii Tkachuka s Johnnym Gaudreauom. Brankára Jordana Binningtona prekonal strelou k ľavej žrdi a zvýšil na 6:1 pre domácich. Pre Ružičku to bol druhý presný zásah v tejto sezóne a zároveň v profiligovej kariére. Tkachuk zaznamenal v uplynulých piatich zápasoch 13 bodov (4+9). "Matt potvrdzuje, že je skvelý hokejista, výborne číta hru a vie dostať spoluhráčov do dobrých pozícií," pochválil Gaudreau svojho kolegu z útočnej formácie.

Washington v zostave s Martinom Fehérvárym prehral s Vegas 0:1. Slovenský obranca odohral 18:19 min. O triumfe Golden Knights rozhodol v 26. minúte Michael Amadio. Dallas bez Andreja Sekeru zvíťazil na ľade trápiacej sa Philadelphie 3:1. Minnesota deklasovala Montreal 8:2. Ruský útočník Kirill Kaprizov si vylepšil štatistiky dvoma asistenciami a zavŕšil prvú stovku bodov v profilige.

Výsledky NHL:

Calgary - St. Louis 7:1 (za domácich Ružička 1+0), Boston - Anaheim 3:5, New York Rangers - Los Angeles 3:2 pp a sn, Philadelphia - Dallas 1:3, Washington - Vegas 0:1, Minnesota - Montreal 8:2, Colorado - Chicago 2:0.