MS 20: Slováci v decembri v Monctone proti USA, Švajčiarsku, Lotyšsku a Fínsku

EDMONTON (SZĽH) - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov odohrá hlavnú fázu nasledujúceho juniorského šampionátu 2023 v kanadskom Monctone. V základnej B-skupine budú jej súpermi USA, Fínsko, Švajčiarsko a Lotyšsko. V A-skupine, ktorej dejiskom bude Halifax, budú bojovať Kanada, Česko, Švédsko, Nemecko a Rakúsko. Zloženie skupín v stredu oznámili Kanadská hokejová federácia spolu s Medzinárodnou hokejovou federáciou. Turnaj sa uskutoční v termíne 26. decembra až 5. januára 2023. 

Keďže na letnom dohrávanom šampionáte v Edmontone nikto nevypadol, zloženie skupín určili organizátori vďaka rankingu, ktorý zostavili na základe umiestnení desiatich účastníkov na posledných piatich turnajoch. Súčasťou elitnej skupiny juniorských šampionátov zostáva Lotyšsko, ktoré nahradilo Rusko. IIHF pred niekoľkými mesiacmi vylúčila zbornú z dôvodu vojenského ataku na Ukrajinu. 

Organizátori ďalej informujú, že v komunitných oblastiach provincií Nové Škótsko (Halifax) a New Brunswick (Moncton) sa odohrá ešte pred začiatkom turnaja minimálne desať prípravných zápasov. Slovenská juniorská reprezentácia by mala odletieť do Kanady približne v polovici decembra. Kompletný rozpis zápasov bude známy v nasledujúcich týždňoch.